Rehberlik

AMACIMIZ

Üçler Anadolu Lisesi rehberlik birimi olarak amacımız , öğrencilerimizin gelişim süreçleri içerisinde onlara ihtiyaçları doğrultusunda destek olmaktır. Biz , öğrencilerimize kendi potansiyellerini fark ettirmeyi, onların okul ve çevre ile uyum sağlama becerilerini geliştirmeyi, akademik başarılarını artırmayı hedeflemekteyiz.

İLKELERİMİZ

• Kişi haklarına saygı
  • Bireysel farklılıklara saygı
  • Görüşmenin gizliliği
  • Güven duygusu
  • Gönüllük esası
  • Öğrenci, öğretmen, veli iş birliği

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

ÖĞRENCİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Kişisel, Eğitsel ve Mesleki Rehberlik Kapsamında;

• Okula yeni başlayan öğrencilerimize oryantasyon çalışmaları yapıyoruz.
  • Öğrencilerimizi daha yakından tanımak için öğrencilerimizle bireysel görüşmeler gerçekleştiriyoruz.
  • Kişisel gelişimi destekleyen sınıf rehberlik dersleri yapıyoruz.
  • Öğrencilerimizin bireysel ihtiyaç ve eksikleri doğrultusunda haftalık ders çalışma programı yapıp programın takibini gerçekleştiriyoruz.
  • Sınıf rehber öğretmenleriyle sınıf ve öğrencilerin performansı ve genel durumları hakkında değerlendirme toplantıları yapıyoruz.
  • Öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre seminer ve sunumlar yapıyoruz.
  • Sınav sistemi,sınav kaygısı, motivasyon , verimli ders çalışma teknikleri vb. konularda bilgilendirici bülten çalışmaları yapıyoruz.
  • Kendini tanıma, meslek seçimi gibi konularda sonuçların öğrenci ve veliyle paylaşıldığı envanter çalışmaları yapıyoruz
  •  Kariyer planlama ve motivasyona yönelik seçkin üniversitelerde etkinlik düzenliyoruz
VELİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR
  • Aile içi iletişim, sınav sistemi, sınav kaygısı, ergen davranışları ve doğru beslenme vb. konularda bilgilendirme seminerleri yapıyoruz.
  • Öğrencimizin performansı hakkında veli görüşmeleri gerçekleştiriyoruz